Allt fler äger en smart högtalare

Smarta högtalare blir allt vanligare, och de talande enheterna verkar ha fått ordentlig spridning i USA. Enligt en undersökning av Nielsen äger nästan var fjärde hushåll en smart högtalare och många planerar att köpa fler.

I USA har de smarta högtalaren fått ett rejält fäste bland konsumenterna. 24 procent av hushållen äger en smart högtalare och 40 procent av de hushållen äger flera smarta högtalare, enligt en studie av Nielsen.

Smarta högtalare som Amazon Echo, Google Home och Apples Homepod har under de senaste åren flyttat in i allt fler hem och det verkar inte som att trenden håller på att mattas av. Enligt studien har 62 procent av hushållen med en smart högtalare köpt denna under de senaste sex månaderna. Hela 45 procent planerar dessutom att köpa fler enheter.

Vanliga användningsområden

Användarna listar följande användningsområden under en vanlig vecka. Allra vanligast är att lyssna på musik, men 68 procent pratar också med röstassistenten för nöjes skull.

Högtalarna blir mest använda under helgerna, då genomsnittstiden når upp till 72 minuter per dag. Men det är inte mycket lägre på vardagarna, i genomsnitt används den smarta högtalaren 65 minuter per dag.

Lyssna på musik

90%

Söka efter realtidsinformation (väder, trafik)

81%

Söka efter fakta (trivia, historia)

75%

Lyssna på nyheter

68%

Nöjeschatta med röstassistenten

68%

Använda alarm/timers

68%

Läs mer: Amazon släpper en lång rad nya prylar Tidigare den här månaden presenterade Adobe en egen studie som visade att 32 procent av amerikanska konsumenter har en smart högtalare och att siffran kan nå 50 procent innan årets slut. Amazon uppdaterade sina Echo-högtalare så nyligen som förra veckan så den milstolpen kan komma riktigt snart.

Hur är det hemma hos dig? Har du någon smart högtalaren än? Berätta gärna i kommentarerna vilken du har och vad du brukar använda den till.

Källa: Nielsen | Adobe

Kommentarer
9 svar

Vi har nog alla råkat betala ett par månader extra för någon digital tjänst som vi inte använder, men i iOS 13 blir det lite lättare att slippa det.

Klassiska Tetris-varianten Dr Mario från Nintendo släpps den 10 juli.

För ungefär 14 år sedan gick Steve Jobs upp på scenen och höll ett rörande tal inför alla avgångsstudenter på Stanford och nu har Tim Cook stått på samma scen och talat.

Höstens iPhone-modeller ser inte ut att få stöd för 5G och nu har den erfarne analytikern Ming-Chi Kuo varit i farten igen.

Något som är väldigt trevligt på iPad är att kunna gå ur Netflix och fortsatt ha en liten ruta där videon spelas medans man gör något annat.

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE