Vad tror du?

Vad visar Microsoft ikväll?

2 oktober är det dags för Microsoft att presentera nya produkter, och det mesta pekar på att det blir fullt fokus på Surface-famljen. Vad tror du, kan Microsoft imponera och överraska?

Hösten är ofta sprängfyllt av mediaevent, och den här gången är inget undantag. Apple har redan avverkat sitt Iphone-event, och senare i oktober är det Googles tur att försöka imponera med nya Pixel-telefoner. Eventuellt (vi hoppas!) överraskar Apple också med ett extra event för nya Ipad- och Mac-modeller.

Men ikväll är det Microsoft som håller hov från New York. Den Redmond-baserade teknikjätten är knappast kungen på tronen längre, åtminstone inte när det kommer till mobila enheter, men man ska aldrig räkna ut Microsoft. Företaget verkar ha gett upp på mobiltelefoner, men satsar fortfarande på sina hybridplattor under namnet Surface.

I våras släpptes Surface Go, ett hedervärt försök för den som gillar Windows enligt 99:s testredaktör. Om förhandsryktena stämmer är det nu dags för Microsoft att följa upp med en ny version av det platta flaggskeppet Surface Pro. Förra uppdateringen kom i maj förra året.

Surface Pro

Det har talats om att en helt ny design av Surface Pro är på gång, men den är troligtvis något som planeras för 2019. Istället lär vi få se en mindre spännande uppgradering med senaste generationen Intel-processorer, och det går också rykten om en ny läcker svart färg reserverad för de dyrare versionerna av enheten. En del har haft förhoppningar om att USB-C-portarna på Surface Go är en föraning om att Microsoft gör samma byte på Surface Pro, men läckta bilder tyder på att proffs-enheten fortsätter med äldre kontakttyper.

Surface-datorer

Surface-familjen rymmer heller inte bara hybridplattor, utan också regelrätta datorer, både stationära och bärbara. Surface Studio väckte exempelvis stort intresse när den kom för två år sedan, så det kan mycket väl bli dags för en ny modell där. En ny utgåva av den bärbara datorn Surface Book verkar vara ett säkert kort inför kvällen.

Windows 10

Inget Microsoft-event är väl komplett utan en hel del snack om mjukvara, och vi kan förvänta oss att den nya uppdateringen av Windows 10 kommer att få mycket uppmärksamhet. Uppdateringen går under det gåtfulla namnet Redstone, och enligt rykten kommer mycket att handla om hur systemet ansluter till andra plattformar och tjänster. Andra eventuella funktioner som ger gåshud är en ny spännande version av Notepad och urklipp som synkas i molnet, liknande Apples Icloud-baserade klipp-och-klistra.

Microsoft slår knappast på stora trumman för sitt event, och först klockan 22.00 svensk tid drar det igång. Det kommer heller inte att sändas live, så det kan därför vara klokt att hålla förväntningarna på en rimlig nivå. Men en eller två roliga saker brukar Microsoft alltid bjuda på ändå. Självklart kommer vi på 99 att följa vad som presenteras, och rapportera här om det mest intressanta!

Är det någon här som använder Surface-produkterna, eller andra Microsoft-prylar? Väntar ni på skäl att uppgradera till en ny Surface Pro, och vad skulle ni bli glada över från Microsoft ikväll? Det som skulle göra mig allra mest förvånad, men också lyckligast, vore om Microsoft återupplivade Zune med en ny modell! Kanske inte helt sannolikt däremot.

Läs mer:

Vi har nog alla råkat betala ett par månader extra för någon digital tjänst som vi inte använder, men i iOS 13 blir det lite lättare att slippa det.

Klassiska Tetris-varianten Dr Mario från Nintendo släpps den 10 juli.

För ungefär 14 år sedan gick Steve Jobs upp på scenen och höll ett rörande tal inför alla avgångsstudenter på Stanford och nu har Tim Cook stått på samma scen och talat.

Höstens iPhone-modeller ser inte ut att få stöd för 5G och nu har den erfarne analytikern Ming-Chi Kuo varit i farten igen.

Något som är väldigt trevligt på iPad är att kunna gå ur Netflix och fortsatt ha en liten ruta där videon spelas medans man gör något annat.

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE