Google firar 20 år

Sökmotorn som de flesta av oss använder firar nu 20 år. Det firar Google som sig bör med en särskild "doodle", men har också några andra överraskningar åt oss.

Den här månaden är det 20 år sedan två studenter startade en sökmotor i sin kompis garage i Kalifornien. Vi pratar förstås om Larry Page och Sergey Brin och Google. Sökmotorn kallades tydligen från början Backrub, men de båda kom på bättre tankar och valde istället en felstavning av termen googol som beskriver siffran 1 följt av 100 nollor.

20-årsdagen märks lite här och var kring Googles tjänster, bland annat har de en ny "doodle" som visar följande film om du klickar på den:

Sökmotorn har också fått några "påskägg". En del som googlar saker som var aktuella runt 1998 kan nu få svar som "Det är 2018, menade du?" Exempelvis ska "mp3 file" ge menade du-svaret "stream music". Jag får det tyvärr inte att fungera, så det är möjligt att det här skämtet är reserverat för amerikaner.

Något som vi däremot kan göra här, är att spana in garaget där allt började via Google Street View. Susan Wojcicki som kompisen heter är numera vd på Youtube.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

Pokémon Go-skaparna Niantics nästa skapelse är nu släppt även här i Sverige. I Harry Potter Wizards Unite gäller det att rädda mugglar-världen från magiska ting, personer och otäcka varelser.

Det var länge sedan vi fick nätverksprodukter från Apple och de har själva bekräftat att de har lagt ned den divisionen men det stoppar inte bolaget från att släppa uppdateringar.

Mellan år 2015 till 2018 sålde Apple en 15 tums MacBook Pro med retina skärm. Det har nu framkommit att batteriet i dessa kan bli överhettad och ta eld.

Apple Watch är en fantastiskt trevlig produkt att ha på armen för att styra sitt smarta hem, logga träning och mycket mer. Men att skriva in text på klockan är allt annat än en rolig eller mysig upplevelse.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE