Mate 20 Lite

Huaweis nya telefon mest för ungdomar

Med Mate 20 Lite vill Huawei locka "unga på väg in i arbetslivet". Om du frågar Huawei betyder det fokus på AI, fyra kameror och roliga färger.

Huawei fortsätter att släppa telefoner i ett förhållandevis högt tempo på den svenska marknaden. Nu har det blivit dags för det senaste inslaget i Mate-familjen, och den här gången riktar sig företaget till "unga på väg in i arbetslivet" med Mate 20 Lite som nu börjat säljas.

Tanken är alltså att detta ska bli ungdomars första egna telefon, och som sådan har den ett attraktivt pris på knappa 4 000 kronor, och en hyfsad prestanda för Snapchat- och Instagram-generationen. Dessutom finns totalt fyra kameror förstärkta med Huaweis AI-algoritmer; två på framsidan och två på baksidan.

Ett attraktivt pris på 4 000 kronor Huvudkameran har 24 megapixel som får förstärkning av en andra lins på 2 megapixel som fångar djupdata. På andra sidan finns en 20 megapixel kamera som också den får hjälp av en 2 megapixel. Allihopa är fullproppade med Huaweis "skönhetsalgoritmer" som ska göra alla motiv vackra. De inbyggda algoritmerna kan också identifiera motiv och scenarier, som till exempel om bilden tas utomhus eller inomhus. Intressant är att selfie-kameran kan identifiera ännu fler kategorier än huvudkamerna – 500 jämfört med 200.

Hela härligheten drivs med Huaweis egendesignade processor Kirin 710 och 4 gigabyte primärminne. Operativsystemet är Android 8.2, med gränssnittet Emui ovanpå. Som bäddat för en Huawei-upplevelse alltså, på gott och ont. Men detta verkar vara en fullt rimlig telefon för många användare som inte nödvändigtvis är ute efter det absolut mäktigaste på marknaden.

Kommentarer
1 svar
Clean my mac!

Peter har spenderat ovanligt mycket tid i sin källare och Marcus har lagt till en Sonos Sub till sin Beam, och hur bygger man egentligen det bästa Atmos-ljudet?

Marketplace, Videos on Watch, grupper och din profil är några av ikonerna vi har i botten av Facebook-appen men nu går det att slippa dem.

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Clean my mac!

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Clean my mac!