Airport Express får stöd för Airplay 2

Apple har lagt ner sin trådlösa router-familj, men uppdaterar ändå lilla Airport Express med stöd för ljudprotokollet Airplay 2.

I april meddelade Apple det som många länge befarat, nämligen att företaget slutar tillverka trådlösa routrar. Det innebar bland annat att den lilla enheten Airport Express lades ned, till mångas stora sorg. Men nu får Airport Express en oväntad mjukvaruuppdatering.

Apple har nämligen släppt version 7.8 av den fasta programvaran för Airport Express, vilket ger stöd för det trådlösa ljudprotokollet Airplay 2. Det innebär att Airport Express nu kommer leka betydligt bättre med nyare produkter som Apple TV och Homepod. Airplay 2 gör det också möjligt att strömma musik till flera högtalare samtidigt från IOS-enheter, och förbättrar prestanda och buffertstorlek för ljudströmmar.

Den senaste modellen av Airport Express släpptes 2012, och var precis som sina föregångare en liten trådlös basstation som också hade en ljudutgång för att ansluta till en högtalare. Därmed kunde vilken högtalare som helst förvandlas till en trådlös Airplay-högtalare, och numera alltså även Airplay 2.

Airport Express säljs inte längre från Apple, men det finns en del återförsäljare som har kvar den, samt en hel del till salu på begagnatmarknaden så som Tradera.

Källa: Macrumors

Kommentarer
14 svar

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

Pokémon Go-skaparna Niantics nästa skapelse är nu släppt även här i Sverige. I Harry Potter Wizards Unite gäller det att rädda mugglar-världen från magiska ting, personer och otäcka varelser.

Det var länge sedan vi fick nätverksprodukter från Apple och de har själva bekräftat att de har lagt ned den divisionen men det stoppar inte bolaget från att släppa uppdateringar.

Mellan år 2015 till 2018 sålde Apple en 15 tums MacBook Pro med retina skärm. Det har nu framkommit att batteriet i dessa kan bli överhettad och ta eld.

Apple Watch är en fantastiskt trevlig produkt att ha på armen för att styra sitt smarta hem, logga träning och mycket mer. Men att skriva in text på klockan är allt annat än en rolig eller mysig upplevelse.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE