LG presenterar G7 One – flaggskeppstelefon med ren Android

Den nyss presenterade telefonen använder en ren Android-installation och bygger på designen från LG G7, men någon nordisk lansering blir det tyvärr inte.

Ända sedan Google valde att slopa sitt Nexus-projekt har Android-fantaster haft ett smalare utbud av produkter att välja mellan om en ren Android-installation utan telefontillverkarens mjukvara är att föredra. Aktörer som Oneplus och Nokia (HMD Global) kommer nära, och den som är villig att importera kan lägga vantarna på Pixel- eller Essential-telefoner, men i övrigt är det tunt med alternativ.

Marknaden blir dock något mer tätbefolkad när LG nu presenterar att de ska släppa en variant av flaggskeppet G7 Thinq med en ren Android-installation. Telefonen heter LG G7 One och som namnet antyder ingår den i Googles Android One-projekt, vilket är namnet på telefoner som använder företagets senaste Android-mjukvara.

Även om design och konstruktion kommer från vanliga LG G7 Thinq är de båda telefonerna inte identiska. G7 One har exempelvis bara en bakre kamera på 16 megapixel och bländaröppning på f/1,6. Vanliga LG G7 har dubbla 16 megapixel-kameror på f/1,6 respektive f/1,9. G7 One har endast 4 gigabyte primärminne jämfört med G7 Thinq som kan fås med antingen 4 eller 6 gigabyte. Den interna lagringen är begränsad till 32 gigabyte men det kan utökas via minneskort.

LG säger själva att telefonen ska få ett "exceptionellt bra pris", men exakt vad detta innebär är oklart. Precis som med Samsungs telefoner erbjuder LG bra hårdvara men den tillhörande mjukvaran är inte lika populär, något som gör LG G7 One till en spännande produkt.

LG har inte skickat ut pressmeddelandet till den nordiska marknaden, vilket tyvärr kan tolkas som att en lansering inte är planerad här. Vi ställde frågan till LG:s svenska presskontakt och har där fått svaret att LG G7 One endast är planerad för den japanska marknaden.

Med tanke på att LG G7 One endast är planerad för den japanska marknaden förefaller det osannolikt att telefonen visas upp under IFA 2018 som går av stapeln nu på fredag, men det återstår att se helt enkelt.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

Pokémon Go-skaparna Niantics nästa skapelse är nu släppt även här i Sverige. I Harry Potter Wizards Unite gäller det att rädda mugglar-världen från magiska ting, personer och otäcka varelser.

Det var länge sedan vi fick nätverksprodukter från Apple och de har själva bekräftat att de har lagt ned den divisionen men det stoppar inte bolaget från att släppa uppdateringar.

Mellan år 2015 till 2018 sålde Apple en 15 tums MacBook Pro med retina skärm. Det har nu framkommit att batteriet i dessa kan bli överhettad och ta eld.

Apple Watch är en fantastiskt trevlig produkt att ha på armen för att styra sitt smarta hem, logga träning och mycket mer. Men att skriva in text på klockan är allt annat än en rolig eller mysig upplevelse.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE