Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

ny studie

Därför byter vi mellan Android och IOS

En undersökning som PC Mag har gjort försöker svara på varför användare byter mellan Android och IOS.

De två stora mobilplattformarna Android och IOS har sina respektive fans, men det förekommer så klart att användare byter mellan de två. Apples vd Tim Cook gillar att lyfta fram under kvartalsrapporter och presentationer att just sådana "switchers" gör att Iphone-försäljningen ökar.

PC Mag har gjort en undersökning som tittar närmare på anledningarna till att användare tar steget över till "andra sidan". De har frågat 2 500 amerikanska konsumenter och av dessa har 29 procent bytt mobilt operativsystem. 11 procent gick från IOS till Android, medan de resterande 18 procenten gick från Android till IOS.

Något annat som kan vara intressant att veta om deltagarna är att 54 procent av dem har en Iphone, medan 27 procent har en Samsung-telefon.

Det huvudsakliga skälet bakom bytena är enligt undersökningen "en bättre användarupplevelse". 30 procent bytte från IOS till Android för en bättre upplevelse, medan 47 procent bytte från Android till IOS av samma anledning.

Enligt undersökningen är det inte viktigast vilket operativsystem en mobil kör, när deltagarna skulle välja ut det viktigaste skälet till varför de valt en viss mobil svarade endast 19 procent att det var operativssytemet. Priset är viktigare (33 procent) och varumärket (26 procent). I Apple-världen är förstås operativsystemet och varumärket i stort sett synonyma.

Källa: PC Mag

Om du bytt mellan de två plattformarna någon gång, varför bytte du? Berätta gärna i kommentarerna!

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.