ny studie

Därför byter vi mellan Android och IOS

En undersökning som PC Mag har gjort försöker svara på varför användare byter mellan Android och IOS.

De två stora mobilplattformarna Android och IOS har sina respektive fans, men det förekommer så klart att användare byter mellan de två. Apples vd Tim Cook gillar att lyfta fram under kvartalsrapporter och presentationer att just sådana "switchers" gör att Iphone-försäljningen ökar.

PC Mag har gjort en undersökning som tittar närmare på anledningarna till att användare tar steget över till "andra sidan". De har frågat 2 500 amerikanska konsumenter och av dessa har 29 procent bytt mobilt operativsystem. 11 procent gick från IOS till Android, medan de resterande 18 procenten gick från Android till IOS.

Något annat som kan vara intressant att veta om deltagarna är att 54 procent av dem har en Iphone, medan 27 procent har en Samsung-telefon.

Det huvudsakliga skälet bakom bytena är enligt undersökningen "en bättre användarupplevelse". 30 procent bytte från IOS till Android för en bättre upplevelse, medan 47 procent bytte från Android till IOS av samma anledning.

Enligt undersökningen är det inte viktigast vilket operativsystem en mobil kör, när deltagarna skulle välja ut det viktigaste skälet till varför de valt en viss mobil svarade endast 19 procent att det var operativssytemet. Priset är viktigare (33 procent) och varumärket (26 procent). I Apple-världen är förstås operativsystemet och varumärket i stort sett synonyma.

Källa: PC Mag

Om du bytt mellan de två plattformarna någon gång, varför bytte du? Berätta gärna i kommentarerna!

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
19 svar

Helpsters och Ghostwriters är två serier riktade till de lite yngre medlemmarna av familjen.

En av de största nyheterna i Apples kommande flaggskepp iPhone 11 är att telefonerna äntligen får ett nattläge.

I denna veckas avsnitt hoppar Marcus och Peter på ett flyg ned till Berlin för att stryka något från sin bucket list.

I sin tredje upplaga blir hjälmersättaren Hövding uppkopplad till din iPhone.

Klockan 14.00 kan du börja beställa iPhone 11 och iPhone 11 Pro från Apple, operatörer och övriga återförsäljare. Om du använder nedanstående länkar får vi på 99mac en slant som går vidare till verksamheten.

Vi har under en längre tid kunnat avnjuta ett mörkt tema i Slack på våra iPhones men till macOS har temat lyst med sin frånvaro.