RHA släpper superdyra magnetlurar

Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet heter det ju, och RHA håller med. De superlyxiga hörlurarna CL2 Planar kostar skjortan, men bjuder på avancerad magnetostatisk teknik i trådlösa hörlurar.

RHA brukar imponera genom att trycka in avancerad ljudteknik i ganska små hörlurar, och erbjuder nu ett brett sortiment av trådlösa Bluetooth-lurar i flera olika prisklasser. Tidigare i somras kom de budgetvänliga MA390, och nu har det blivit dags för RHA att sikta på den allra översta prisklassen. Idag avtäcks CL2 Planar, ett par trådlösa superlyxiga in-ear-hörluar som går loss på dryga 8 000 kronor.

Priset gör det väldigt tydligt att det här inte är ett par hörlurar avsedda för den stora massan, utan ett en teknisk prestation för de mest kräsna. CL2 Planar är nämligen så kallade magnetostatiska hörlurar, där ljudsignalen leds genom ett membran upphängt i ett magnetfält. Resultatet är ett oerhört rent och tydligt ljud, och tekniken brukar vi vanligtvis hitta i betydligt större hörlurar. Tekniken är likartad den som Sennhesier använder i sitt imponerande skrytbygge Oprheus II.

Enligt RHA är detta första gången som par in-ear-hörlurar med Bluetooth är magnetostatiska. Utöver den spännande tekniken på insidan har också mycket möda lagts ner på att göra CL2 Planar attraktiva på utsidan. Hörlurarna levereras med tre olika kabelalternativ; ett som rymmer ett batteri för upp till 12 timmars trådlös uppspelning, och så två ljudkablar för att koppla in hörlurarna i en 3,5 millimeters eller 2,5 millimeters hörlurskontakt. Precis som andra RHA-lurar följer det också med en riklig mängd olika öronkuddar av både skumgummi och silikon.

Säljstart blir det 12 september, och CL2 Planar går redan att förhandsboka direkt från RHA. Hoppas plånboken överlever detta!

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.

Mark Gurman tror att Apple kommer att erbjuda Face ID i alla de billigare alternativen inom några års tid.

Det verkar som att Apple är på gång att uppdatera deras skärm Pro Display XDR och den kanske får samma chip som iPhone 11.