Google Fit får träningsringar

Google fräschar upp och förenklar sin träningsplattform Google Fit, och nu handlar det även här om att fylla sina dagliga aktivitetsringar.

Google har rullat ut en helt ny design av sin hälsoplattform Google Fit, inklusive Wear OS-appen för IOS. I sin nya form fokuserar apparna på att stänga träningsringar, precis som Apples motsvarighet Hälsa och många andra träningsappar. I Googles friskvårdsuniversum är det två dagliga mål användarna ska uppfylla; ett baserat på rörelseminuter och ett annat på "hjärtpoäng".

Rörelseminuter omfattar inte bara steg, utan också mycket annan rörelseaktivitet. Hjärtpoäng är mer abstrakt, men omfattar fysisk aktivitet som får upp pulsen. Utifrån detta försöker appen samla ihop rörelsedata från olika tillgängliga källor, till exempel en Wear OS-klocka som kan mäta puls direkt. En klocka är däremot inte nödvändig för att använda Android-appen Google Fitness, och plattformen kan också samla data från annan kompatibel utrustning.

I skrivande stund verkar Fitness-appen för Android ännu inte ha uppdaterats för svenska användare, men den bör rulla ut inom kort. Frågan är om Google med detta kan locka hälsoentusiaster från Apple och Fitbit. Kanske tillsammans med nya Wear OS-klockor som det har ryktats om.

Källa: Google

Det har länge ryktats om att Apple ska lansera ett par over-ear-hörlurar under egen regi och vi kan kanske få se dem redan på WWDC.

Lika fint som det är ledsamt använder sig nu neonatalavdelningar både i USA och Europa av FaceTime för att låta föräldrar se sina för tidigt födda barn.

Apples chef dyker lite överraskande upp i The Tonight Show med Jimmy Fallon.

MacRent söker en servicetekniker som vill arbeta i ett väletablerat och driftigt bolag.

Netflix har lagt till en funktion som kommer göra livet som småbarnsförälder betydligt enklare.

Med anledning av de läckta bilderna på iPhone 12 har Parker Ortolani skapat konceptbilder på hur det kan komma att se ut med widgets på iOS.