Ikea släpper smart elplug i oktober

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Möbeljätten Ikea fortsätter sin satsning på det smarta hemmet med serien Trådfri. Förra året släpptes appstyrda lampor, och nästa grej är en smart elplug som redan dykt upp på bild i forumet Reddit. Genom den går det att slå av eller på alla möjliga produkter som kräver el.

Den nya pluggen kommer att börja säljas i oktober enligt källor till sajten Teknikveckan. Den billigaste varianten kommer att kosta 99 kronor, och en dyrare utgåva med en fjärrkontroll kostar 149 kronor. Fjärrkontrollen har en magnet på baksidan, och har en räckvidd på tio meter.

Precis som lamporna i Trådfri-serien kommer denna produkt vara kompatibel med smarta hemmet-system som Apple Homekit, Amazon Alexa och Google Assistant.

Källa: Reddit | Teknikveckan

Kommentarer
53 svar
Clean my mac!

En av nyheterna i höst är att Apple kommer ge användare möjlighet att koppla en Xbox One eller PlayStation 4-kontroll till sin iPad, iPhone och Apple TV.

Går du och suktar efter en helt ny BMW så kan det vara värt att veta att de kommer påbörja en prenumerationsliknande tjänst för Apple CarPlay där en avgift ska betalas varje år.

Precis som förra året ser det ut som att Apple har planer på att lansera totalt tre iPhone-modeller i höst. En uppföljare till iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

Clean my mac!

Det har länge ryktats om en ny MacBook Pro med 16-tums skärm och nu påstår sig Economic Daily News ha en källa som vet när den släpps.

Tidigare i år lanserade LG sina första TV-modeller som skulle få stöd för AirPlay 2 och HomeKit och nästa vecka kommer uppdateringen som gör det möjligt börja rullas ut.

Det ryktas nu att Apple är nära att köpa hela Intels division som arbetar med att ta fram chip till telefoner.

Clean my mac!