Huawei luras med bilder, igen

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Så sent som igår hyllades Huawei för sin lyckade mobiltelefon P20 Pro, och idag får företaget en släng med sleven för oärlig markandsföring. Det är en reklamfilm för den nya telefonen Nova 3 som väckt uppmärksamhet, efter att en skådespelare postat en bild från inspelningen på sitt Instagram-konto.

I reklamfilmen demonstreras hur bra Nova 3 är på att ta vackra bilder, men bakom kulisserna-bilderna visar tydligt att det i själva verket är en rejäl systemkamera som tar bilderna. Den manliga skådespelaren håller också upp handen mot kameran för att fejka ett selfie-porträtt.

Vad säger du, är det underförstått att en reklamfilm är fejk eller bör mobilbilder faktiskt vara tagna av mobilen ifråga? För Huaweis del är det inte första gången de råkat ut för liknande uppståndelse. Samma sak hände med reklamkampanjerna för de båda mobilerna P8 och P9.

Ärlighet varar längst, Huawei.

Källa: Engadget

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
11 svar

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE