Kvinnor lägger mest pengar i appar

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Kvinnor blir en allt viktigare grupp bland appanvändare, visar en ny rapport från Liftoff. De genererar mer pengar för apputvecklare än män, och fler särskilda kampanjer riktade mot den gruppen är därför troligt. Den rådande trenden överlag är att det blir dyrare att skaffa nya användare genom marknadsföring, men däremot är användare som helhet mer värdefulla eftersom de gör mer köp inuti en app.

Det är här kvinnor ger utvecklarna mer intäkter, eftersom kvinnliga användare är 79 procent mer sannolika än män att göra ett köp inuti till exempel ett mobilspel. Rapporten är baserad på data från 350 olika appar som samlats ihop under ett år. Kvinnor gjorde i snitt ett köp inuti en app 16,7 procent av gångerna som de installerat appen.

Rapporten har också mätt hur mycket pengar i snitt som måste läggas på en användare för att installera en app, och för att göra ett köp i appen. Här är kvinnor mer kräsna än män när det gäller att installera appar – i snitt kostar det 0,18 dollar mer (cirka 1,5 kronor) för att en kvinna ska installera den. Däremot är kvinnlig användare alltså en mer lukrativ publik eftersom utdelningen också är bättre.

Dessutom är IOS-användare mer kostsamma att rekrytera för köp i appen än Android-användare, men även här ger IOS-användarna mer utdelning eftersom de tenderar att spendera mer pengar. Android-marknaden växer dock snabbare och runt 1,5 miljoner nya Android-enheter aktiveras varje dag.

Källa: Venturebeat | Liftoff

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE