Gruppsamtal i Facetime försenas

Apple har tagit bort funktionen för gruppsamtal i Facetime från den senaste betaversionen av IOS 12, och funktionen kommer först nästa år.

Under WWDC i juni demonstrerade Apple operativsystemet IOS 12 som väntas i september, och en av de stora nya funktionerna var gruppsamtal i Facetime med stöd för upp till 32 deltagare samtidigt. Men i den senaste betaversionen av IOS 12 har funktionen nu tagits bort, och ska enligt Apple att istället komma i en uppdatering senare i höst.

Gruppsamtal i Facetime har också plockats bort från den senaste betaversionen av Mac OS Mojave. Nyheten är såklart trist för alla som ivrigt väntar på att videochatta med riktigt många personer samtidigt. Men det är inte första gången Apple skjuter på stora funktioner – förra årets IOS 11 saknade till exempel Apple Pay Cash, Airplay 2 och Meddelanden i Icloud vid släppet.

Vad tycker du om att Apple skjuter på stora funktioner om de inte är redo för allmänheten? Är det bra, eller vill du hellre att de släpps så fort som möjligt?

Clean my mac!

Airmail är ett trevligt alternativ till Apples mailklient som många idag istället använder men upprörda kunder världen över börjar nu radera appen.

Har du gått och väntat på att kunna klicka hem ett par Powerbeats Pro från det Apple-ägda Beats då har vi nu goda nyheter.

I veckans avsnitt så vill Peter berätta om sin nyfunna kärlek till en så kallad smart golvfläkt från folkrepubliken Kina, Thor ställer sig som vanligt allt annat än positiv till Peters nymodigheter.

Clean my mac!

När allt hopp och kanske all lust försvunnit så kom till slut Aqaras hub till Sverige. NetonNet ska nu ha fått in den medan flera andra butiker fortfarande säger vänta på ett leverans datum för huben med EUkontakt.

Apple meddelade i veckan alla tillverkare som är med i Apples MFi-program (Made For iPod, iPhone, iPad och AirPlay audio) att de nu utökar MFi-programmet med fler adaptrar.

IKEA och Sonos har slagit sina kloka huvuden ihop och skapat en helt ny serie med produkter som kallas SYMFONISK. De första två produkterna som vi i detta nu håller på att testa är deras lampa och bokhylle-högtalare

Clean my mac!