Arris gör världens första Easy Mesh-router

Easy Mesh är en ny standard som ska låta routrar från olika tillverkare bilda mesh-nätverk tillsammans, och nu har den första produkten som stöder Easy Mesh nått marknaden.

Tidigare i år enades den så kallade The Wifi Alliance om en ny standard för trådlösa mesh-nätverk. Mesh är ett gäng små routrar som kopplas samman för att bilda ett enda nätverk med bra hastighet och täckning. Den nya standarden kallas Easy Mesh, och ska göra det möjligt att bilda ett mesh-nätverk med routrar från flera olika tillverkare.

Nu har den första produkten lanserats som följer Easy Mesh-standarden, och den kommer från tillverkaren Arris. Namnet på routern är det fantasieggande VAP4641 Wireless Extender, och den är alltså kompatibel med andra Easy Mesh-routrar – när det nu dyker upp några sådana på marknaden.

Arris säljer dessävrre inte sin router i Sverige, men förhoppningsvis kommer fler Easy Mesh-system framöver. Tidigare mesh-routrar har i princip tvingat användaren att hålla sig till en och samma tillverkare, så det vore onekligen trevligt om den nya standarden kunde få fotfäste på marknaden.

Läs också: Pryltipset – Mesh-routern Netgear Orbi

Källa: The Verge

Kommentarer
12 svar
Clean my mac!

Airmail är ett trevligt alternativ till Apples mailklient som många idag istället använder men upprörda kunder världen över börjar nu radera appen.

Har du gått och väntat på att kunna klicka hem ett par Powerbeats Pro från det Apple-ägda Beats då har vi nu goda nyheter.

I veckans avsnitt så vill Peter berätta om sin nyfunna kärlek till en så kallad smart golvfläkt från folkrepubliken Kina, Thor ställer sig som vanligt allt annat än positiv till Peters nymodigheter.

Clean my mac!

När allt hopp och kanske all lust försvunnit så kom till slut Aqaras hub till Sverige. NetonNet ska nu ha fått in den medan flera andra butiker fortfarande säger vänta på ett leverans datum för huben med EUkontakt.

Apple meddelade i veckan alla tillverkare som är med i Apples MFi-program (Made For iPod, iPhone, iPad och AirPlay audio) att de nu utökar MFi-programmet med fler adaptrar.

IKEA och Sonos har slagit sina kloka huvuden ihop och skapat en helt ny serie med produkter som kallas SYMFONISK. De första två produkterna som vi i detta nu håller på att testa är deras lampa och bokhylle-högtalare

Clean my mac!