Spotify låter dig snart skippa reklam

Spotify gör sin gratistjänst lite godare genom att låta lyssnare trycka bort reklamavbrott. Än så länge bara i Australien, men målet är att sprida funktionen globalt.

Användare som nyttjar gratisabonnemanget i Spotify har vissa begränsningar jämfört med musiktjänstens premiumkunder, det mest påtagliga är förmodligen reklamavbrotten som dyker upp mellan låtarna.

I våras släppte Spotify en ny app för sina ungefär 90 miljoner gratisanvändare – en viktig grupp av potentiella betalande kunder. Nu testar Spotify ytterligare en sak för att göra gratisupplevelsen trevligare, nämligen möjligheten att trycka bort reklamavbrotten. Till att börja med testat funktionen bara i Australien, men Spotify har som mål att sprida den globalt.

Enligt Spotify är detta inte bara mysigt för användarna, utan också ett bra sätt att samla in feedback om vilken reklam som går hem hos lyssnarna. Tanken är nämligen att användare troligtvis bara hoppar över reklam som inte passar eller intresserar dem. Annonsörerna ska inte behöva betala för reklam som skippas.

Vad tror du, kommer detta göra gratisupplevelsen bra nog eller är det fortfarande värt att betala en hundring i månaden för Spotify? Brukar du hoppa över reklamen när det är möjligt, eller ser du på reklam som intresserar dig?

Läs mer om Spotify:

Källa: Ad Age

Clean my mac!

En av nyheterna i höst är att Apple kommer ge användare möjlighet att koppla en Xbox One eller PlayStation 4-kontroll till sin iPad, iPhone och Apple TV.

Går du och suktar efter en helt ny BMW så kan det vara värt att veta att de kommer påbörja en prenumerationsliknande tjänst för Apple CarPlay där en avgift ska betalas varje år.

Precis som förra året ser det ut som att Apple har planer på att lansera totalt tre iPhone-modeller i höst. En uppföljare till iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

Clean my mac!

Det har länge ryktats om en ny MacBook Pro med 16-tums skärm och nu påstår sig Economic Daily News ha en källa som vet när den släpps.

Tidigare i år lanserade LG sina första TV-modeller som skulle få stöd för AirPlay 2 och HomeKit och nästa vecka kommer uppdateringen som gör det möjligt börja rullas ut.

Det ryktas nu att Apple är nära att köpa hela Intels division som arbetar med att ta fram chip till telefoner.

Clean my mac!