Samsung utlovar "okrossbar" OLED-skärm

Samsung är som bekant duktiga på OLED-bildskärmar, och nu presenterar företaget en mycket stryktålig bildskärmspanel som verkar kunna överleva det mesta i vardagen.

Samsung är världsledande när det gäller tillverkning av OLED-bildskärmar, och förser inte bara sina egna mobiler med skärmar utan också konkurrenter som Apple. Nu meddelar Samsung att man utvecklat en "okrossbar" OLED-panel som certifierats av Underwriters Laboratories (UL).

UL är ett företag som utför officiella tester åt amerikanska arbetsmiljöverket. I labbets tester klarade bildskärmspanelen att släppas 1,2 meter 26 gånger i rad, samt klarade både värme- och kyltest. Skärmen tog ingen skada.

Enligt Samsung kommer den nya skärmen användas i mobiltelefoner, men det finns också många andra tänkbara produkter där en stryktålig bildskärm passar bra. Nästa månad väntas Samsung visa upp sin nya telefon Galaxy Note 9, och det är inte helt otänkbart att det blir den första produkten som använder den nya skärmpanelen.

Källa: Samsung

Kommentarer
8 svar

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.