Samsungs snabba minnen kan göra underverk för framtidens mobiler

Samsung har utvecklat marknades första LPDDR5-minne tillverkat med 10 nanometers-teknik. Det är 1,5 gånger snabbare än de minnen som sitter i dagens mobiltelefoner.

Samsung är väl kända för sina mobiltelefoner i Galaxy-serien, men påverkar förmodligen mobilbranschen mer genom sin komponenttillverkning. Jättebolaget Samsung tillverkar bland annat bildskärmar och minnen som används i både Iphone och andra Android-tillverkare.

1,5 gånger snabbare än dagens minnen På minnesfronten händer det grejor, och Samsung meddelar att man genomfört funktionstester på ett primärminne av typen LPDDR5 DRAM, tillverkat med 10 nanometers-teknik. Det är marknadens första sådana minne, och prototypen klarar enligt Samsung en datahastighet på upp till 6,4 Gbps. Det är 1,5 gånger snabbare än det LPDDR4X-minne som återfinns i dagens flaggskepp, till exempel Iphone X, Google Pixel och Galaxy S9.

Det nya LPDDR5-minnet är också betydligt bättre på att spara ström än dagens minnesmoduler. När det inte används kan minnet gå ner i djupvila, vilket ska dra ned strömförbrukningen till ungefär hälften jämfört med ett LPDDR4X-minne.

Samsung avslöjar inte när massproduktion av det nya minnet kan inledas, men räkna inte med att det dyker upp i en mobiltelefon det närmaste året.

Källa: Samsung

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.