vågar vi hoppas?

Photoshop kan snart komma till Ipad

Adobe arbetar på en Ipad-version av sitt bildverktyg Photoshop, som till skillnad från tidigare IOS-appar ska vara det riktiga Photoshop. Nästa år är det dags för lansering enligt de senaste ryktena.

Photoshop är väl i det närmaste synonymt med bildbehandling på datorer, men i takt med att Ipad och andra surfplattor blir intressanta för allt fler professionella grafiker och bildmagiker kan det komma att ändras.

Adobe vill såklart att Photoshop ska fortsätta vara det självklara valet, oavsett plattform och nu ryktas det att Photoshop för Ipad är på gång, med en lansering under 2019. En förhandsvisning av appen kan vi få redan i oktober under Adobes årliga konferens Max.

Adobe har sedan tidigare ett antal Photoshop-appar tillgängliga för IOS, till exempel Photoshop Fix och Photoshop Express. Men detta ska alltså istället handla om en fullfjädrad version av Photoshop istället för en nedbantad variant.

En gissning är att den nya appen blir en del av Adobes prenumerationstjänst Creative Cloud, men om den dessutom går att köpa separat är i dagsläget högst oklart.

Det kan faktiskt också vara så att Adobe får svårt att hävda sig på IOS, där det redan hunnit dyka upp flera väldigt kraftfulla bildverktyg, exempelvis Affinity Photo, Snapseed och Pixelmator. Vad tror du, är Photoshop för Ipad automatiskt lika med succé?

Källa: Bloomberg

Kommentarer
8 svar

Mophie har släppt en batteriladdare som är helt dedikerad till Apples enheter och med denna i packningen på nästa tältresa kan du ladda allt.

Våren börjar titta fram och trots att tekniksläppen har varit få hittills under 2021 så har vi hunnit med en hel del.

Om du är nyfiken på att pröva om gräset är grönare på andra sidan så erbjuder Samsung nu ett sätt att pröva Android i din iPhone.

Dummy-enheter kan vara en indikation på vad vi kommer att få se från Apple och om detta stämmer verkar det som att iPad Mini endast får en intern uppdatering.

Då var det äntligen torsdag och idag har gänget drabbats av förkylningar och är inte i sitt piggaste utförande.

Flera rykten har pekat mot att Apple kan släppa årets iPad Pro i mitten av april och eventuellt kan detta betyda nästa tisdag.