Vi leker med HP Sprocket Plus – den moderna tidens Polaroid

Saknar du de fysiska fotografierna som brukade pryda kylskåpen där hemma? Med HP Sprocket Plus kan du skriva ut bilder var du än befinner dig.

I samarbete med HP tar vi idag en titt på HP Sprocket Plus, en mobil fotoskrivare som får plats i jackans inneficka. Det hela påminner om de populära Polaroid-kamerorna men i modernare tappning. Vi var så klart tvungna att testa hur det fungerar i praktiken, resultatet ser du i videon här.

Du öppnar helt enkelt upp skrivaren, lägger in fotopapper, ansluter skrivaren till telefonen via Bluetooth och i den tillhörande appen kan du välja om du bara vill skriva ut bilderna på din telefon som de är, eller om du vill applicera effekter och emojis på dem. Spocket Plus laddas via en medföljande USB-sladd.

Skrivaren använder sig av zink-baserade fotopapper som låter den skriva ut bilderna direkt på papprena, så du behöver alltså inte ladda den med färgpatroner. Bilderna är 5,8 x 8,6 centimeter stora och fotopapper kan köpas från HP eller återförsäljare. Priset för 20 ark är 169 kronor, vilket blir strax under 9 kronor per utskrift.

Själva skrivaren kostar cirka 1 600 kronor och går att köpa direkt från HP eller från återförsäljare.