Den mobila krockkudden som kan rädda våra skärmar

Det är lätt hänt att råka tappa mobilen med spräckt skärm som resultat. Den tyska studenten Philip Frenzel har kanske lösningen som kommer att spara många både tid och pengar – en sorts krockkudde inbyggt i ett skal.

Philip Frenzels lösning består av ett skal som känner av att din telefon faller och släpper ut ett par metallben i varje hörn som skyddar telefonen från skador. Skalet kallar han för AD Case, vilket står för Active Damping eller aktiv dämpning på svenska.

Uppfinningen kom han så klart på efter att ha själv tappat sin telefon som efter en dyr skärmreparation till slut ändå fick bytas ut helt eftersom den fick sådana skador av fallet. Frenzel är student vid Aalen universitet och har vunnit pris för sin lösning – som han också sökt patent för.

AD Case ska gå att återanvända flera gånger genom att klämma ihop och fälla in benen i skalet igen. Det har stöd för trådlös laddning och ger användaren extra batteritid. Enligt nuvarande design lägger skalet till tjockleken på kompatibla telefoner med cirka 5 millimeter. Enligt hemsidan planeras skal till Iphone 6 och framåt.

Tillsammans med sin partner Peter Mayer planerar nämligen Frenzel att snart gräsrotsfinansiera skalet via sajten Kickstarter. Om den här lösningen – eller någon annan förbättrad design – faktiskt släpps kommersiellt skulle det spara många människor både tid och pengar på skärmbyten eller nya telefoner. I en inte allt för avlägsen framtid slipper vi kanske att hålla tummarna och be till någon högre makt när vi tappar våra mobiler.

Källa: AD Case

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.