Huawei satsar på jättestora skärmar till Mate 20-serien

Enligt rykten kan Huawei Mate 20 Pro lanseras i höst med den största skärmen hittills i en mobiltelefon. Hela 6,9 tum ryktas den mäta på diagonalen.

I oktober förra året var vi på plats i München när Huawei presenterade Mate 10 och Mate 10 Pro. I höst är det därför logiskt att tänka sig att företaget presenterar efterföljarna Mate 20 och Mate 20 Pro.

Med Mate-serien vill Huawei visa upp sina allra bästa och senaste teknikframsteg i mobilväg. Enligt uppgifter från Sydkorea kan Mate 20 Pro utrustas med den största skärmen hittills i en smart mobil. Huawei sägs köpa in 6,9-tums OLED-paneler från Samsung till telefonen. Mate 20 sägs få en mindre skärm, källorna uppger att den får en 6,1-tums OLED-panel likt Huawei P20 Pro som lanserades i Paris i mars tidigare i år.

I höst väntas Samsung presentera nästa modell i sin Note-serie under ett Unpacked-event som ska gå av stapeln den 9 augusti, men Note 9 ryktas få en skärm på 6,38 tum. Den största av Apples kommande Iphone-modeller ryktas nå 6,46 tum, så om de här uppgifterna visar sig stämma kommer Huawei att kunna skryta med att ha den största skärmen i alla fall.

Källa: The Bell [Google-översatt]

Kommentarer
12 svar
Clean my mac!

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!