LG G7 Thinq faller på mjukvaran

Sydkoreanernas återtåg till den svenska marknadens premiumsegment för telefoner är lyckad hårdvarumässigt, men mjukvaran dras med brister.

Ett steg i rätt riktning

I slutändan tilldelar jag inte LG G7 Thinq en utmärkelse, även om jag varit snubblande nära utmärkelsen "Gillart" på grund av den trevliga kameralösningen. Att kameran överdriver färgåtergivningen blir tillsammans med den svajiga batteritiden lite för mycket för att jag ska vilja plocka fram utmärkelsen denna gång.

Detta innebär dock inte att LG G7 Thinq är en besvikelse. Konstruktionen är både snygg och gedigen, och när Google Assistant lanseras i Sverige fullt ut kommer LG ha en klar fördel här över huvudkonkurrenten Samsung vars Bixby-assistent inte lär lära sig svenska lika snart.

Telefonen har andra goda egenskaper. Fyra förstärkarenheter och gediget stöd för trådlöst ljud gör telefonen till en väldigt trevlig underhållningsenhet. LG G7 Thinq är en återvändo till riktigt bra telefoner för LG som dessutom lanseras på riktigt i Norden, och om de bara kan få till en jämnare helhet nästa gång kommer utmärkelsen vara given.

Kommentarer
6 svar

Helpsters och Ghostwriters är två serier riktade till de lite yngre medlemmarna av familjen.

En av de största nyheterna i Apples kommande flaggskepp iPhone 11 är att telefonerna äntligen får ett nattläge.

I denna veckas avsnitt hoppar Marcus och Peter på ett flyg ned till Berlin för att stryka något från sin bucket list.

I sin tredje upplaga blir hjälmersättaren Hövding uppkopplad till din iPhone.

Klockan 14.00 kan du börja beställa iPhone 11 och iPhone 11 Pro från Apple, operatörer och övriga återförsäljare. Om du använder nedanstående länkar får vi på 99mac en slant som går vidare till verksamheten.

Vi har under en längre tid kunnat avnjuta ett mörkt tema i Slack på våra iPhones men till macOS har temat lyst med sin frånvaro.