Ikea och Sonos förhandsvisar högtalaren Symfonisk

Ikea och Sonos ger en första glimt av sitt samarbete, och det blir en serie högtalare under namnet Symfonisk som också kan fungera som möblemang i Ikeas pragmatiska stil.

Tidigare i år avslöjade Ikea ett samarbete tillsammans med högtalartillverkaren Sonos, och nu har en prototyp från samarbetet presenterats. Satsningen har Ikea döpt till Symfonisk, och det är kort och gott en serie trådlösa högtalare för hemmet som är fullt integrerade med Sonos system.

Designen av högtalarserien är fortfarande i ett tidigt stadium, och exakt hur den kommer se ut avslöjas inte. Men en första skiss visar att Symfonisk kommer att kunna fästas på väggen med konsoler för att fungera som en hylla. Den kan också placeras under köksskåp från serien Metod, och passar också ihop med Ikeas övriga smarta hemmet-produkter så som lamporna och knapparna i Trådfri-serien.

För Sonos del är samarbetet ännu ett exempel på hur tillverkaren gör sin plattform mer tillgänglig för den stora massan. Under onsdagen visades tv-högalaren Sonos Beam upp, med ett lägre pris än de tidigare produkterna Soundbar och Soundbase. Att Symfonisk får ett lägre pris än Sonos övriga högtalare är nog säkert att säga, även om varken Ikea eller Sonos avslöjar vad serien kommer kosta. Symfonisk kommer att börja säljas under 2019.

Vad tycker du om Ikeas satsning på det smarta hemmet, med lampor, lysknappar och nu uppkopplade högtalare? För den som redan har några Sonos-produkter känns det som ett attraktivt tillägg, men kommer Symfonisk att fungera bra i praktiken? Trådfri-lamporna har fungerat ganska dåligt tillsammans med andra system som Philips Hue och Homekit, trots utlovad kompatibilitet. Den här gången är visserligen Sonos mer direkt inblandade, så det kan finnas skäl att börja planera för att möblera om hemma.

Tydligen är inte längre päron äpplets motsats - Apple stämmer bolag med päronlogotyp.

Att Amazon är på ingång till vårt avlånga land har de redan bekräftat men vi kan nu avslöja när deras digitala butik lanseras.

På senare tid har vi Apple-användare blivit bortskämda med HomeKit-kompatibla kameror och Eve är här med Eve Cam som vi har tittat närmare på.

Apple bjuder på hemligt påskägg i Apple Store i ära för dess tionde år. Så läs detta om du vill smälla en ballong innan du köper din nästa Macbook.

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.

Det är något speciellt när man lagar mat och går och hämtar lite örter som är odlade i hemmet. Men det kräver en hel del jobb och engagemang men det finns en lösning på det.