Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IOS 12 ska få bättre NFC-stöd

När IOS 12 släpps i höst ska NFC-kretsen i Iphone kunna användas för fler saker, bland annat låsa upp dörrar och blippa i kollektivtrafiken.

Den NFC-läsare som finns i nyare Iphone-modeller användes först bara för att hantera mobila betalningar med Apple Pay, men under förra årets WWDC lanserades ramverket Core NFC. Detta gjorde det möjligt för utvecklare att lägga in NFC-funktionalitet i sina appar. Nu verkar det som att NFC-kretsen kommer att öppnas för ytterligare funktionalitet, skriver The Information.

Enligt uppgifterna kommer Iphone med IOS 12 kunna använda NFC-kretsen för att bland annat låsa upp dörrar och hantera betalning vid spärrarna i kollektivtrafiken. Redan idag ska anställda på Apple kunna använda sina telefoner för att låsa upp dörrar på företagets campus.

Bättre NFC-funktionalitet i Iphone låter onekligen mycket trevligt, och vi lär få veta mer om detta under konferensen WWDC som kör igång nästa vecka.

Har du tankar och funderingar, önskedrömmar eller rena spekulationer om vad du tror Apple kommer visa upp runt IOS 12 under WWDC? Dela med dig i forumtråden!

Källa: The Information

Vad är NFC?

NFC är en förkortning för Near Field Communcation, alltså närfältskommunikation. Det är en metod för kontaktlöst utbyte av data över korta sträckor, max cirka 10 centimeter. Därför är överföringen ytterst svår att avlyssna på avstånd, vilket gör tekniken till en säker, intuitiv och enkel kommunikationskanal mellan olika elektroniska enheter.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.