IOS 12 ska få bättre NFC-stöd

När IOS 12 släpps i höst ska NFC-kretsen i Iphone kunna användas för fler saker, bland annat låsa upp dörrar och blippa i kollektivtrafiken.

Den NFC-läsare som finns i nyare Iphone-modeller användes först bara för att hantera mobila betalningar med Apple Pay, men under förra årets WWDC lanserades ramverket Core NFC. Detta gjorde det möjligt för utvecklare att lägga in NFC-funktionalitet i sina appar. Nu verkar det som att NFC-kretsen kommer att öppnas för ytterligare funktionalitet, skriver The Information.

Enligt uppgifterna kommer Iphone med IOS 12 kunna använda NFC-kretsen för att bland annat låsa upp dörrar och hantera betalning vid spärrarna i kollektivtrafiken. Redan idag ska anställda på Apple kunna använda sina telefoner för att låsa upp dörrar på företagets campus.

Bättre NFC-funktionalitet i Iphone låter onekligen mycket trevligt, och vi lär få veta mer om detta under konferensen WWDC som kör igång nästa vecka.

Har du tankar och funderingar, önskedrömmar eller rena spekulationer om vad du tror Apple kommer visa upp runt IOS 12 under WWDC? Dela med dig i forumtråden!

Källa: The Information

Vad är NFC?

NFC är en förkortning för Near Field Communcation, alltså närfältskommunikation. Det är en metod för kontaktlöst utbyte av data över korta sträckor, max cirka 10 centimeter. Därför är överföringen ytterst svår att avlyssna på avstånd, vilket gör tekniken till en säker, intuitiv och enkel kommunikationskanal mellan olika elektroniska enheter.

Kommentarer
10 svar

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.

Mark Gurman tror att Apple kommer att erbjuda Face ID i alla de billigare alternativen inom några års tid.

Det verkar som att Apple är på gång att uppdatera deras skärm Pro Display XDR och den kanske får samma chip som iPhone 11.