Xiaomi kommer till Sverige

Kinesiska Xiaomi etablerar sig i Europa och Sverige genom teleoperatören Tre. Bolaget är tredje störst på mobiler, och gör många produkter som varit populära att handla via importtjänster.

Den kinesiska teknikjätten Xiaomi är världens största mobiltillverkare efter Samsung och Apple, men erbjuder också många andra produkter så som surfplattor och robotdammsugare. Xiaomi har huvudsakligen haft sin verksamhet i Asien, men nu skriver Reuters att företaget officiellt inleder ett samarbete med 3-gruppen för att börja erbjuda sina produkter i flera europeiska länder, bland annat Sverige.

Det innebär alltså att teleoperatören Tre kommer att sälja Xiaomis produktutbud i Sverige, och därmed minskar behovet att beställa dessa saker via importtjänster såsom Wish. Xiaomis produkter har blivit mycket populära genom den attraktiva kombinationen av funktionalitet och lågt pris.

Exakt när Xiaomi-prylarna landar i Tre:s butiker är inte känt, men troligtvis inom kort. Vi har kontaktat Tre för mer information och uppdaterar så snart vi vet mer!

Källa: Reuters