Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nu pratar Google med Ikeas lampor

Lystring, alla med Google Home eller Assistant-bestyckad telefon! Nu fungerar er röststyrning tillsammans med smarta belysningen Ikea Trådfri.

Få i tekniksvängen har nog missat smarta belysningen Ikea Trådfri. Det handlar i korthet om en styrenhet med tillhörande app samt ett sortiment av lampor och ljuspaneler som kan kontrolleras på distans. I november förra året rullade Ikea ut en uppdatering till Trådfri-appen som gav stöd för Apple Homekit, och därmed också röststyrning via Siri.

Nu har turen efter många om och men kommit till Googles ekosystem. Under dagens släpptes version 1.5.0 av Trådfri-appen till Android, vilken innehåller stöd för kompanjonen Google Assistant. Det innebär möjlighet till röststyrning – dock än så länge endast på engelska, även om svenska som bekant är i görningen.

Det här kan du säga för att styra lampor med Assistant

Funktion

Kommando

Slå på en lampa

"Turn on <light name>"

Slå av en lampa

"Turn off <light name>"

Dimma ned lampa

"Dim the <light name>"

Dimma upp lampa

"Brighten the <light name>"

Sätt en lampa till viss procent

"Set <light name> to 50%"

Dimma en lampa med viss procent

Dim/Brighten <light name> by 50%"

Byt färg på en lampa

"Turn <light name> green"

Slå av/på alla lampor i ett visst rum

“Turn on/off lights in <room name>" 

Slå på/av alla lampor

“Turn on/off all of the lights”

Ikea lanserade Trådfri under 2017, och familjen av smarta lampor blev snabbt ett billigare alternativ till Philips Hue för många. I botten för båda systemen arbetar tekniken Zigbee, vilket gör att enheter kan blandas förhållandevis fritt.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.