Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Efter uppdateringen

Ta bort Apples provocerande röda bricka

Efter uppdateringen till IOS 11.3 har Apple bestämt sig för att trakassera sina användare med en röd bricka tills de ställer in Apple Pay. Så här tar du bort den.

Apple pratar ju gärna om hur de tar sina användares integritet på största allvar, och det är ju bra. Samtidigt drar de sig inte för att spamma sina kunder med tips och information som de själva anser är viktigt.

För några år sedan provocerade Apple musikälskare genom att skicka rockgruppen U2:s nya album till alla IOS-enheter, och efter förra veckans mjukvaruuppdatering har det dykt upp en ilsken röd bricka som verkar vägra försvinna innan användaren lägger till Apple Pay.

Det finns flera skäl att inte vilja använda Apple Pay, inte minst för att det i Sverige fortfarande bara är ett litet antal banker som har stöd för den mobila betallösningen. För den som inte vill leva med en röd prick på sin hemskärm tar den tack och lov bara några sekunder att ta bort, men hur man går tillväga är inte helt uppenbart. Vi visar!

Ta bort röda brickan – så här gör du

Apple kommer att fortsätta påminna dig om att ställa in Apple Pay tills du gör det, eller åtminstone börjar göra det. För att få den röda brickan att försvinna måste du nämligen trycka på "Ställ in Apple Pay" i Inställningar. Därefter går det bra att avsluta genom att välja "Ställ in senare" och då är den röda påminnelsen borta. Du gör alltså såhär:

  1. Tryck på Inställningar i din Iphone eller Ipad

  2. Tryck på Slutför inställning av Iphone/Ipad

  3. Tryck på Ställ in Apple Pay

  4. Tryck på Ställ in senare i Inställningar

  5. Klart! Njut av en stressfri hemskärm igen.

Om du i framtiden vill ställa in din IOS-enhet för Apple Pay gör du det enkelt genom att gå in i Inställningar och trycka på Wallet och Apple Pay.

Passa också på att ge Apple feedback. Från den här sidan kan du klicka på din produkt, och dela med dig av dina åsikter om hur användarupplevelsen påverkas av spam på hemskärmen.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.