Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Svenskar positiva till artificiell intelligens

Svenskarna är överlag positiva till artificiell intelligens, men samtidigt uppger omkring hälften att tekniken är skrämmande.

Artificiell intelligens är ett område på stadig framfart, med vitt skilda användningsområden som självkörande bilar, medicinsk diagnostisering och ansiktsigenkänning. Samtidigt finns det farhågor för vad som kommer att hända ifall datorerna blir alltför intelligenta och används på fel vis. I en onlineundersökning med tusen deltagare har undersökningsföretaget GfK kartlagt svenskarnas inställning till artificiell intelligens.

Undersökningen, som är gjord på uppdrag av Huawei, visar att svenskarna i stort har en positiv syn på artificiell intelligens. Omkring 70 procent tror att artificiell intelligens kommer påverka samhället till det bättre. Samtidigt uppger omkring hälften att den nya tekniken är skrämmande. Betydligt fler män än kvinnor – nästan dubbelt så många – uppger att de vet vad tekniken innebär och fler män vet vad förkortningen AI står för.

Högst upp på önskelistan över vad svenskarna vill att artificiell intelligens ska bidra med i framtiden är säkrare trafik, inklusive självkörande bilar, följt av medicinsk diagnosticering. Den största farhågan är att tekniken används i ett brottsligt och integritetskränkande syfte.

Oavsett vilka farhågor eller förhoppningar man har kring AI verkar det som att artificiell intelligens är något vi kommer se betydligt mer av framför, såväl i mobiler som bilar och gud vet vad.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.