Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

fredagsvideo

Skulle du klara av att skala bort nästan allt från din telefon?

I en allt mer uppkopplad värld finns det folk som söker det motsatta. Den minimalistiska mobilen Light Phone 2 är framtagen för dessa. Skulle du klara dig utan en smart mobil?

Alla trender får motreaktioner, internet växer för varje år som går och 2017 var året som Internetstiftelsen i Sverige kunde säga att alla i Sverige använder internet. Vi har aldrig varit så uppkopplade som nu och ibland kan man nästan tro att folk umgås mer digitalt än fysiskt.

Detta har också lett till en motreaktion där minimalism och en frånkopplad tillvaro eftersträvas. Istället för att mobilen ska visa massor av information och mata dig med notiser och gilla-markeringar fungerar den – ja, som en telefon. Företaget Lights har tagit fram en telefonen som visar tiden och som du kan ringa och texta med.

Nyligen gjorde Pew Research Center en undersökning i USA som visade att trots hög och daglig användning av sociala medier är många amerikaner villiga att strunta i sociala medier. Hela 59 procent uppgav att de skulle kunna sluta hänga på sociala plattformar utan några större problem. Endast 14 procent uppgav att det skulle vara väldigt svårt att klara sig utan tjänster som Facebook, Instagram och Snapchat.

Samtidigt har andelen personer som uppgav att det skulle vara jobbigt att sluta med sociala medier stigit, från 28 procent till 40 procent sedan 2014.

Även om Lights telefon är den ultimata våta hipsterdrömmen (precis som väldigt små men superfunktionella hus) pekar den på en väldigt intressant aspekt, vad vill vi egentligen att en telefon ska ge oss? Vad vill vi ha den till? I videon ovan kan du se hur en frånkopplad tillvaro med Light Phone 2 skulle kunna se ut.

Skulle du överleva med en Light Phone 2 i händerna eller skulle du sakna din smarta telefon alldeles för mycket?

Källa: Pew

Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.