guide

Få tillbaka "Se bild" bland sökresultaten

Nyligen valde Google att plocka bort direktlänkar till bilder bland sökresultaten. En klart irriterande grej men något som nu går att fixa genom ett enkelt tillägg.

Efter Google slöt ett avtal med Getty Images valde de att plocka bort den händiga "Se bild"-knappen från bildsökresultaten. Med denna knapp fick användaren upp den valda bilden i ett separat fönster så bilden enkelt kunde sparas ner. Nu när den knappen är borta kan bilden endast fås fram genom att besöka källans webbplats vilket ibland kan vara flera sekunders extra jobb. En klart störig grej, men det finns sätt att komma runt detta och få det som det var på den gamla goda tiden.

Genom att installera ett litet tillägg som heter "View Image" kan knappen återvända till sina sökresultat. Tillägget finns till både Chrome samt Firefox och kan hittas där tillägg hittas eller via länkarna nedan.

Folk som inte gillar att installera tillägg kan alternativt använda sig av bildsöken på den anonyma söktjänsten Startpage. Startpage använder Googles sökresultat och har kvar direktlänken till bilderna bland bildsökresultaten.

Om du vill ladda ner tilläggen finns länkarna här nedan:

View Image för Chrome | View Image för Firefox | Startpage

Skriven av Frode Wikesjö
Kommentarer
3 svar

Väntan är äntligen över för alla som har en Smart Indoor Camera från Netatmo för idag lanserar de HomeKit Secure Video.

Hur många gånger har man inte suttit och scrollat genom Netflix tiden motsvarande en mastodontfilm bara för att hitta det man vill se? Nu gör Netflix det enklare genom att införa en Topp tio-lista för landet du befinner dig i.

Vi vill återigen tacka alla er som är Patreons och för att ge något extra tillbaka så kan ni nu lyssna på Macradion helt utan reklam.

IKEA har patenterat en ny laddare och med patentet fanns det även en bifogad manual som visar hur den kommer att se ut.

Steve Jobs var en man som ändrade hur vi idag använder våra telefoner och datorer och idag hade han fyllt 65 år.

Om du går i köptankar kring en iPad Pro så kan det vara läge att vänta lite då mycket pekar på att den kan lanseras redan under mars.