Bli amatörpilot med Dart

För dig som är sugen på att bli amatörpilot, men inte vill ge dig in på drönarmarknaden finns snart pappersflygplanet Powerup Dart som alternativ.

Drönare från DJI och andra företag kanske inte faller alla i smaken. Men som tur är finns det på alternativ på marknaden. Företaget Powerup Toys har utvecklat och kampanjat en rad olika motoriserade pappersflygplan på Kickstarter och Indiegogo de senaste åren och senast ut i sortimentet är modellen Dart.

I grund och botten är det ett kit med cockpit och motor som är själva produkten, men det säljs även en hel del olika mallar för själva flygplanen. Motorn sköter driften framåt och styrningen av planet, men det är cockpiten som står för magin som Dart erbjuder.

Cockpiten är förmögen att kommunicera med din telefon och därigenom får användaren möjligheten att styra flygplanet genom densamma. Piloten kan ge motorn mer kraft genom ett reglage i en app samt styra planets roder genom att vicka på telefonen. Dart sägs vara lätt att flyga och den ska dessutom gå bra att flyga inomhus.

Dart kommer under våren att börja levereras till de som backat projektet på Indiegogo, men finns ännu inte på deras onlineshop. Däremot finns Darts föregångare Powerup 2.0 och Powerup 3.0 tillgängliga på Powerup Toys hemsida.

Källa: Powerup Dart på Indiegogo

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.