Airbus har testflugit sin taxidrönare Alpha One

Airbus vill skapa ett nätverk med självflygande taxidrönare. Detta närverk vill Airbus trafikera med drönaren Alpha One som nyligen gjorde sina första testflygningar.

Airbus har för första gången testflugit den självflygande taxidrönaren Alpha One. Testflygningen varade ungefär en minut och den nådde som högst en höjd på knappa fem meter.

Airbus mål med detta projekt är att demokratisera personflyg genom att skapa ett autonomt nätverk med Alpha One-drönare som, på egen hand, kan flyga passagerare till sina slutdestinationer. Det låter lite som Waymo vill göra med sina fordon fast då i luften.

Men innan det kan hända måste Airbus se till att drönaren kan flyga både längre och högre, och framför allt att lagstiftningen kommer till en punkt där en kommersiell drift av autonoma drönare blir möjligt. Alla resor börjar som bekant med första steget vilket Airbus nu alltså har tagit.

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.