Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

CES 2018 – Google Assistant överallt

Jag tog mig till CES i Las Vegas i år, men fick retirera sjuk till hotellrumssängen efter halva veckan. Av det jag hann se syntes Google Assistant i stort sett överallt.

Det har länge varit en dröm att få åka till CES och i år blev det av. Tjoho! Jag hann se typ varenda annonstavla i hela Las Vegas fylld med Google Assistant-reklam, och det fanns betydligt mer mässa med spännande företag och prylar än vad en liten Ida möjligen kan mäkta med. Som upplagt för en härligt stressig vecka med mycket att göra på lite tid med andra ord.

Tyvärr däckade jag efter halva veckan med feber i hotellsängen och mitt CES tog slut för den här gången, men jag tänkte bjuda på mina intryck och trendspaningar från Amerikat.

För varje år som går verkar det smarta hemmet ta mer och mer plats på CES och det finns gott om elbilar, robotar och drönare på plats. I år var det lite dåligt med heta produktlanseringar, men istället bjöds besökarna på stora visioner om vad vi kommer att kunna göra med röstassistenter i våra hem. Exempelvis Samsung pratade mycket lite om nya produkter, och pratade istället om hur allt ska kopplas samman med hjälp av deras plattform Smartthings.

I fjol rapporterade Andreas om att Amazon Alexa fullständigt dominerade CES-mässan, och även i år fanns hon ständigt närvarande även om Alexa inte lyftes fram i samma utsträckning. Istället var det Google Assistant som syntes precis överallt och Google hade representanter klädda i vita overaller med färgglada prickar/bollar i massor av montrar. samt förstås egna ytor där besökare kunde utforska vad deras röstassistent kan göra. Jag åkte också Google-märkta tåg till och från mässan. Också största konkurrenten Amazon Alexa var med på många hörn i år igen.

Det var helt enkelt röstassistenterna som dominerade årets upplaga av mässan. Det är kul att se vad som är möjligt, bland annat LG bjöd på en mycket bra demonstration av vad som är möjligt med deras smarta tv och Google Assistant. Det går klart snabbare att säga åt tv:n att byta en viss inställning och justera belysningen inför filmkvällen än att fippla med massa knappar på fjärren.

Samtidigt är det trist att komma från puttelandet Sverige där det ännu är oklart hur användbara de här röstassistenterna blir. Alexa finns här i Sverige nu, men pratar bara engelska. Google Assistant sägs vara på g, men blir det med stöd för svenska eller inte? Några tydliga svar fanns inte att få på CES i alla fall.

En mycket trevlig pryl jag stötte på under årets CES kommer från Lenovo och heter enkelt och bra Smart Display. Det är en skärm med inbyggd Google Assistant som du kan prata med och direkt få visuell feedback. Det är även en av de första enheterna som utrustas med Googles smarta hemmet-plattform Android Things. Skärmen kan ställas på högkant eller läggas ned beroende på vad du ska göra med hjälp av en smidig trekantsfot på baksidan. Den har också en inbyggd kamera för videosamtal via Google Duo.

Den börjar säljas i sommar och kommer i två varianter, en 8-tummare för omkring 200 dollar och en 10-tummare för 250 dollar. Om den kommer till Sverige hänger som mycket annat jag såg på CES på Google och deras assistents förmåga att lära sig nya språk.

Tack för allt CES, hoppas jag kan komma tillbaka nästa år friskare och med sällskap av fler redaktörer så vi kan täcka ännu fler delar av mässan!

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.