Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ida provar Alexa med Sonos One

Ida har träffat Sonos som är på plats i Las Vegas för CES och fick chansen att prova Alexa tillsammans med Sonos One.

Förutom själva mässområdet där CES kommer att pågå under veckan finns det också andra möjligheter att få träffa företag och titta närmare på deras produkter här i Las Vegas. En del företag hyr hotellrum för att kunna träffas i en lugnare miljö.

Jag besökte Sonos i en svit under måndagen som självklart blivit utrustad med högtalare från företaget. Nyast i Sonos-familjen är Sonos One som lanserades i oktober förra året, men en av huvudattraktionerna – röstassistenten Alexa – fungerar ännu inte officiellt i Sverige.

Amazon lanserade nyligen sina egna Alexa-högtalare Echo i Sverige, men hon förstår inte svenska så användare måste prata på engelska – och så kommer det att vara också när Sonos One får Alexa-stöd hos oss.

Högtalaren lyssnar efter att du ska säga "Alexa" och efter det kan du som jag gör i videon be henne att spela upp något av The Beatles, eller be om spellistor eller specifika låtar. Jag upplevde att hon reagerade snabbt och att musiken från Spotify började spelas utan alltför lång paus, men jag fick inte alltid lyssna på det jag bad om. Det beror kanske på att artisten jag frågade efter inte är så välkänd (Blix och albumet They Just Want to Dance om ni är nyfikna.)

Alexa-stödet för svenska Sonos One-användare är på gång, men trots att vi kommer att behöva prata engelska med Alexa är det inte helt lätt att lansera stöd för röstassistenten hos oss. Bland annat arbetar Sonos på att få Alexa att förstå hur svenskar från olika delar av landet uttalar Alexa och efterföljande önskemål om vad som ska spelas. För att det ska bli en bra upplevelse måste det ju fungera att exempelvis säga "Alexa, play Håkan Hellström".

Några närmare detaljer om när Alexa kommer till Sonos One kunde Sonos inte ge under dagens träff, men vi håller utkik och ni får hålla tillgodo med detta lilla smakprov på hur det funkar så länge.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.