Pryltipset: Mesh-routern Netgear Orbi

Netgear har skickat mesh-routern Orbi till redaktionen och i denna Pryltipset-video berättar Andreas mer om produkten och vad som menas med mesh-nätverk.

Trådlösa nätverk är sannolikt en naturlig del av de allra flestas hem, och få är de som ansluter sina prylar till nätverket via nätverkskabel. De flesta lär också använda den router som bredbandsleverantören skickar med, men de mer insatta inhandlar kanske en nätverksrouter som möter ens specifika krav.

Oavsett vilken av dessa grupper du tillhör lär routern i fråga vara av en mer traditionell typ, där konfiguration av inställningar och hantering av flera trådlösa nätverk sällan kan kallas särskilt intuitiv eller smidig. En relativt modern trend inom routrar och trådlösa nätverk är så kallade mesh-nätverk där routrarna kan kommunicera med satellitenheter för att skapa ett enda stort nätverk som användaren smidigt kan kontrollera via mobilappar.

I videon ovan berättar Andreas mer om den intressanta trenden på nätverksmarknaden.

Om jag vill köpa..

Netgear Orbi
Trådlös standard: 802.11 a/b/g/n/ac.
Trådlös räckvidd: 350 kvadratmeter.
Portar: 3x LAN, 1x WAN, 1x USB 2.0.
Uppskattad maxhastighet: 2 999 Mbit/s.
Övrigt: QoS, VPN.
Garanti: 2 år.
Ingår i paketet: En basstation, en satellit.
Pris: cirka 3 900 kronor.

Om vår samarbetspartner:
Netgear specialiserar sig på nätverksrelaterade produkter inom ett flertal produktkategorier. Dessa inkluderar nätverksroutrar, uppkopplade övervakningskameror, mobila nätverk och nätverksansluten lagring (NAS). Företaget erbjuder även mjukvara och webbtjänster relaterade till dessa produkter. Läs mer om företagets utbud på den officiella webbplatsen.

Apple har presenterat vilka som vann Apple Design Awards, ett pris som man inte får genom att koda ihop en tråkig och smådålig app utan här krävs det lilla extra.

Tiden går fort och ibland glömmer man bort hur gamla iOS-versioner faktiskt var att använda och mycket av det vi tar för givet idag fanns inte då.

Årets WWDC är avklarad och självklart är det huvudrollen i dagens avsnitt av Macradion. Känslorna visar sig när flera drömmar inte uppfylldes men det snappades även upp några godbitar.

Trådlösladdning i en powerbank kan det verkligen vara så smidigt som det låter? Idag skall vi ta reda på det.

Target Display Mode var något som uppskattades och fungerade med iMac-datorer mellan 2009-2014. macOS Monterey kommer erbjuda en liknande lösning med AirPlay.

Att en MacBook Pro skulle visas under WWDC var det många som trodde - inklusive de som arbetar med Apples YouTube-konto.