Apple ska betala 13 miljarder euro till Irland

Skattehärvan mellan Apple och Irland verkar äntligen få ett avslut. Apple kommer att betala tillbaka 13 miljarder euro till Irland under första kvartalet nästa år.

För den som har hängt med i skattehärvan mellan Irland och Apple verkar det nu som att Apple gått med på att betala tillbaka 13 miljarder euro till irländska staten trots att landet bestämt hävdar att de inte vill ha några pengar.

Förra sommaren fastslog EU-kommissionen att Apple var skyldiga irländska staten strax över 123 miljarder kronor i uteblivna skattebetalningar. Innan dess hade en utredning pågått i tre år för att utröna huruvida avtalen mellan Irland och Apple var lagliga eller inte.

Då kom unionens kommissionär för konkurrensfrågor, Margrethe Vestager, fram till att Irland erbjudit Apple otillåtna skattelättnader som har givit Apple konkurrensfördelar gentemot andra företag.

Kort därefter lämnade både Irland och Apple in varsin överklagan och hävdade bestämt att ingen gjort något fel. Nu uppger Irlands finansminister Paschal Donohoe till Reuters att Apple och Irland har gjort upp en betalningsplan för att betala tillbaka de 13 miljarder euro som Apple är skyldiga. Ministern uppger att Apple ska börja betala under första kvartalet nästa år.

Kommentarer
3 svar

Vi har alla ställt oss frågan "vad är det här för låt?", den frågan har Shazam fått 50 miljarder gånger.

Äntligen torsdag igen och ett nytt avsnitt av allas favoritpodd Macradion finns nu att avnjutas i valfri poddspelare.

Ett förslag ligger nu på bordet hos kongressen där utgången kan betyda slutet för förinstallerade appar på våra smartphones.

Den ZAGG-ägda skärmskyddtillverkaren InvisibleShield lanserar nu ett skärmskydd som känns som papper mot Apple Pencil-toppen.

Under WWDC presenterade äntligen Apple möjligheten för tredjepartstillverkare att implementera Siri i deras produkter men redan nu klagar Sonos på den efterlängtade funktionen.

Tycker du inte om att ha teknik framme men kanske ändå vill ha högtalare i hemmet så kan IKEA och Sonos ha lösningen.