Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Säkerhetsbrist i High Sierra känd sedan mitten av november

Den omtalade buggen för enkel rot-åtkomst i Mac OS High Sierra är ingen nyhet. Fenomenet finns beskrivet på Apples eget forum sedan flera veckor tillbaka.

Många satte sannolikt morgonkaffet i halsen till nyheten om ett stort säkerhetshål i operativsystemet Mac OS High Sierra. Problemet innebär i korthet att vem som helst kan logga in med den så kallade rot-användaren, vilket ger obegränsad tillgång till både inställningar och filer.

Nu visar det sig dock att säkerhetsbristen redan finns beskriven sedan tidigare - på Apples eget utvecklarforum. Användaren "chethan177" beskriver redan den 13 november hur det går att använda tricket med tomt rot-lösenord. Fenomenet presenteras som en lösning för att återställa förlorade administratörskonton.

Inlägget saknar dock direkta reaktioner förrän den 28 november, över två veckor senare. Då konstatera användaren "CoyoteDen" att det är "riktigt illa", och att det inte ska fungera alls.

Apple meddelar att företaget jobbar på att täta säkerhetshålet. Tills vidare finns en temporär lösning beskriven i ett supportdokument på officiella webbplatsen.

Kommentarer
25 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.