Fulkultur om spelikonen Super Mario

Den senaste delen i Super Mario-serien har hyllats unisont, och Nintendos före detta rörmokare lyckas bevisligen hålla sig relevant än idag. Fulkultur utforskar den ständigt aktuelle Super Mario.

Den som har varit med sedan spelkonsolerna först gjorde sitt intåg på marknaden under 80-talet har säkerligen någon form av minne från det första Super Mario-spelet till Nintendo 8-bitars. För många av oss var det det första konsolspelet. Men Mario har inte bara ett nostalgiskt värde utan har lyckats hålla sig relevant och populär under flera årtionden, vilket illustreras av det senaste tillskottet Super Mario Odyssey till Nintendo Switch som är ett av årets mest hyllade spel.

Hur kan Mario-spelen fortsätta vara så populära så här många år senare? Vad var vårt första möte med Mario och vilka är våra favoriter i serien? Vad är det i Nintendos magiska formel som gör spelen så bra? Detta och mycket mer utforskar Fulkultur-panelen som denna gång utgörs av Andreas Eklöv, Ida Blix, Jonas Thörnqvist och Kenneth Lindqvist.

Om ni vill dela med er av era egna favoriter i Super Mario-serien kan ni göra detta här. Väl mött!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Numera finns vi även representerade på Spotify. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Kommentarer
5 svar

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.