Homepod kommer först nästa år

Apples smarta högtalare Homepod kommer inte att börja säljas i år, företaget meddelar att de skjuter upp lanseringen till början av 2018.

Apple visade upp sin smarta högtalare Homepod i juni och satte säljstarten till slutet av 2017. Nu meddelar företaget att säljstarten skjuts upp till den första delen av 2018.

"Vi ser fram emot att låta människor uppleva Homepod, Apples genombrott inom trådlösa högtalare för hemmet, men vi behöver lite mer tid innan den är klar för våra kunder. Vi börjar leveranserna i USA, Storbritannien och Australien i början av 2018."

Homepod är Apples första högtalare sedan Ipod Hi-Fi som såldes 2007 och ett år framåt. Homepod spelar musik trådlöst från Apple Music via Wifi, eller från exempelvis IOS-enheter i närheten via Airplay. Högtalaren har också röstassistenten Siri inbyggd.

Ser du fram emot att kunna köpa en Homepod? Berätta gärna i kommentarerna.

Källa: 9to5mac

Läs mer

Apple presenterar högtalaren Homepod (nyhet, 2017-06-05)
Tim Cook pratar om Homepod (nyhet, 2017-06-09)

Kommentarer
31 svar

Det har länge ryktats om att Apple planerar att lansera AirPods 3 med en helt ny design men i Kina finns de redan.

AirTag ser ut att sälja som smör då leveransdatumen bara flyttas fram hela tiden och nu har en person hittat en hemlig utvecklarmeny.

Ännu en ny vecka och ännu en ny torsdag - vilket betyder ett nytt avsnitt av Macradion. Veckans avsnitt innehåller allt från teknikstrul till tankar om nya Apple TV.

AirTags har varit på tapeten länge och många var säker på att de skulle ha släppts förra året. Nu visar sig att även förpackningarna skvallrar för just detta.

Appar är något som inte är speciellt dyrt men nu kommer det bli lite billigare att shoppa loss i App Store för oss i Sverige.

Flera hundra fans av både Fortnite och Apple lyckades störa första dagen i rättegången med hjälp av ett telefonnummer.