Apple kan dumpa Qualcomm med 2018 års Iphone-modeller

Apple kan vara på väg att byta ut Qualcomm till nästa års Iphone-modeller. Anledningen är troligen den juridiska tvist som de två företagen är inblandade i gällande Qualcomms licensvillkor till Apple.

Apple och Qualcomm är motparter i en multinationell juridisk tvist gällande licensvillkor. Den här tvisten kan vara anledningen till nya uppgifter som gör gällande att Apple byter ut Qualcomm i nästa års Iphone-modeller.

Qualcomm har under många år levererat modem till Apples telefoner, kretsar som gör det möjligt att ansluta till mobila nätverk såsom 3G och 4G. Qualcomm var först med att integrera modem för 3G/4G-nätverk direkt på systemkretsen med Snapdragon 800-kretsarna.

Dispyten mellan företagen nu kommer från en ändring i leveranserna där Qualcomm slutat skicka med mjukvara som Apple kan testa modemen med i sina telefon-modeller. Uppgifterna om att Apple kan byta bort Qualcomm helt till nästa års Iphone-modeller kommer från anynoma källor som dock poängterar att Apple kan ändra sig i frågan igen.

Qualcomm är inte exklusiv leverantör av modem till Iphone idag, Apple har de senaste åren också köpt modem från Intel som används hos vissa mobiloperatörer. Intels modem stöder inte alla mobila nätverkstekniker, men via uppköp skulle sådant stöd kunna läggas till och därmed låta Intel helt ersätta Qualcomm som leverantör av mobil modemteknik.

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.