LIFX får stöd för Homekit

Nu lanserar LIFX en ny serie minilampor för hemmet och introducerar stöd för Apples Homekit.

LIFX (uttalas LIFE-X) är likt kanske mer välkända Philips Hue en smart belysningslösning för hemmet. Nu lanseras en ny serie trådlösa minilampor samtidigt som LIFX berättar att deras lampor får stöd för Apples Homekit.

Den nya Mini-serien är framtagna för mindre belysningskällor där vanliga lampor är för stora, exempelvis sänglampor eller bordslampor. Serien inkluderar Mini White, Mini Colour och Mini Day & Dusk. Färglampan kan lysa i 16 miljoner färger och den lite billigare modellen Day & Dusk kan ställas in så att den automatiskt följer dygnets rytm, exempelvis från mjukt solnedsgångsljus till klart dagsljus.

När det gäller Homekit är det lamporna i serierna LIFX, LIFX GU10, LIFX Downlight, LIFX+ och Mini som kan kontrolleras från Apples Hem-app, eller med hjälp av röstassistenten Siri. De nya lamporna förväntas dyka upp i butiker omkring den 1 november.

LIFX har funnits på marknaden sedan 2014, men behöver inte någon hub som tidigare nämnda Philips Hue. LIFX-lamporna har inbyggt Wifi och ansluts direkt med appen.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
5 svar

Det har länge ryktats om att Apple planerar att lansera AirPods 3 med en helt ny design men i Kina finns de redan.

AirTag ser ut att sälja som smör då leveransdatumen bara flyttas fram hela tiden och nu har en person hittat en hemlig utvecklarmeny.

Ännu en ny vecka och ännu en ny torsdag - vilket betyder ett nytt avsnitt av Macradion. Veckans avsnitt innehåller allt från teknikstrul till tankar om nya Apple TV.

AirTags har varit på tapeten länge och många var säker på att de skulle ha släppts förra året. Nu visar sig att även förpackningarna skvallrar för just detta.

Appar är något som inte är speciellt dyrt men nu kommer det bli lite billigare att shoppa loss i App Store för oss i Sverige.

Flera hundra fans av både Fortnite och Apple lyckades störa första dagen i rättegången med hjälp av ett telefonnummer.