Rykte: Nästa Ipad Pro får Face ID

Apples nästa Ipad Pro-modeller uppges få Face ID i en ny rapport från Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo.

Apple introducerade i år med sin Iphone X ett nytt sätt att låsa upp IOS-enheter. Den främre kameran tillsammans med ett gäng sensorer kan läsa av användarens ansikte istället för att personen ska använda Touch ID eller en lösenkod. Apple kallar tekniken för Face ID och nästa år kan vi få se den implementerad i Ipad Pro-familjen, enligt Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo.

Kuo skriver i sin rapport att utöver Ipad Pro-modellerna nästa år kommer Face ID att finnas i alla Iphone-modellerna och inte bara i en som i år. Apple vill få upp medvetenheten och intresset hos utvecklare – men också sätta fart på tillverkare i Android-världen så att det läggs fler resurser på att utveckla hårdvara och ansiktsigenkänningsappar. Analytikern har tidigare sagt att det kommer ta upp till 2,5 år för Android-hårdvaran att komma ikapp med Apples Face ID-teknik.

Apples första enhet med Face ID, Iphone X, börjar säljas den 3 november. Det är ännu inte säkert när Apple kan tänkas uppdatera Ipad Pro-familjen, men det kan bli så tidigt som under första halvan av 2018. Ipad Pro uppdaterades senast i juni i år då 10,5-tumsmodellen lanserades.

Läs mer:
Källa: Macrumors

Fler artiklar hos oss:
Apples nya flaggskepp heter Iphone X (nyhet, 2017-09-12)
Ipad Pro 10,5 tum – ett kraftpaket i surfplattekostym (test, 2017-06-20)

Kommentarer
2 svar

Med nya iMac lanserade Apple ett nytt Magic Keyboard med Touch ID och nu går det att köpa löst.

Att ha ren och fräsch luft hemma blir allt mer populärt och idag visar IKEA upp sin senaste serie som heter STARKVIND.

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.