Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Windows 10 Mobile får inga nya funktioner

Microsofts mobilsatsning är inte längre någon prioritet enligt Joe Belfiore, chef för Windows. Själv har han bytt till Android.

Ingen kan beskylla mjukvarujätten Microsoft för att inte ha försökt med sin mobilsatsning, men det tog aldrig fart och numera är Windows 10 Mobile långt ifrån någon prioritet hos företaget. Windows Phone-fans har hoppats på att Microsoft skulle uppdatera plattformen med nya funktioner, men efter en serie tweetar från Windows-chefen Joe Belfiore står det klart att operativsystemet endast kommer att få bugg- och säkerhetsfixar framöver.

Microsofts Windows Phone-plattform har varit övergiven i mer än ett år, men företaget har tidigare inte erkänt detta faktum. Förra året sade mjukvarujätten upp tusentals personer relaterade till deras telefonsatsningar och vd:n Satya Nadella har släppt företagets mantra om att sätta mobiler och molnet först och fokuserar istället på det intelligenta molnet.

Joe Belfiore erkänner också på Twitter att han bytt till Android – något som Bill Gates också nyligen berättade om i en intervju. Microsoft kommer också att stöda Windows 10-användare som vill använda IOS- och Android-telefoner.

En av de största anledningarna till att Microsoft lägger ned Windows Phone-satsningen är att utvecklare aldrig slöt upp bakom plattformen. Microsoft hade stora problem med att fylla på sin app-butik och att hålla appar aktiva när de väl hamnade där. Joe Belfiore skriver att de försökte ge incitament till utvecklare.

Framöver kommer Microsoft att fortsätta att satsa på appar och tjänster till IOS och Android och deras webbläsare Edge är på väg till båda plattformarna.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.