Iphone 8 – Apples tråkigaste Iphone

Istället för att vara Apples bästa telefon för ett år framåt, hamnade Iphone 8 direkt i skuggan av Iphone X. Ida Blix testar en kraftfull, men tråkig telefon.

Inledning

I september lanserade Apple hela tre nya Iphone-modeller. Iphone 8 och Iphone 8 Plus hade kunnat vara två starka ersättare till Iphone 7 och Iphone 7 Plus om det inte vore för att Apple också lanserade Iphone X med nästan kantfri skärm och Face ID. Ha-begäret minskade direkt, eller dog kanske helt, för de första två modellerna.

Iphone 8 och 8 Plus har fått förtur ut på butikshyllorna, medan sugna Iphone X-köpare får vänta till november som tidigast. När Iphone X bjuder på de coola nyheterna och Iphone 8 Plus bjuder på en bättre kamera med två linser och porträttläge – vad finns det då för skäl att slå till på en Iphone 8?

Jo, Iphone 8 är den minsta modellen med sin 4,7-tumsskärm och också den billigaste med ett startpris på 7 995 kronor. Priset och storleken kan i sig vara skälen till att det här blir den av de tre modellerna som säljer bäst. Det här är troligen modellen som många företag väljer att köpa in till medarbetare, gissningsvis är det också den här som finns i lager medan Apple kämpar på med efterfrågan av Iphone X – som också är betydligt dyrare.

Om den här mindre formfaktorn lockar finns det tre större skäl till att investera i Iphone 8 – Truetone-skärmen, trådlös laddning och kameran. Läs mer om det på kommande sidor.

Kommentarer
95 svar

Då var det äntligen fredag och vad passar då inte bättre än lite hederligt fredagstrams?

Ikeas smarta gardiner fick stöd för HomeKit för mindre än två veckor sedan i USA, men stöter redan på tekniska problem.

Det finns idag en uppsjö av tillverkare på marknaden som säljer True Wireless-hörlurar men ingen kommer i närheten av Apples försäljningssiffror.

Hur många gånger har man inte svurit över att man har fel kabel med sig, eller försöker vända USB-kontakten åt rätt håll för femtiofjärde gången. Vore det inte skönt med en standard där alla använder lika så att det alltid finns inkopplade kablar att tillgå. Det kan bli sanning. EU-parlamentet röstar om en EU-standard.

Från och med idag börjar Instagram rulla ut direktmeddelanden på desktopversionen av Instagram. Men bara en liten procentsats av deras 500 miljoner användare får det redan idag.

Den 16:e december släppte Apple en uppdatering till AirPods Pro och nästan omedelbart efteråt började användare märka att brusreduceringen inte längre var lika bra.