Google köper delar av HTC

Google köper arbetsgruppen som hjälpt till att utveckla Pixel-serien hos HTC, samt rätten att nyttja HTC:s immateriella rättigheter.

Google meddelar nu att de har köpt delar av HTC, bland annat den arbetsgrupp som hjälpt till med utvecklandet av Googles Pixel-serie och rätten att använda HTC:s immateriella rättigheter. Den förvärvade delen är värd 1,1 miljarder dollar. Rick Osterloh, ansvarig för Googles hårdvaruavdelning skriver i pressmeddelandet att:

– De här framtida Google-anställda är fantastiska människor som vi redan arbetat nära med när vi utvecklade Pixel-familjen och vi ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma som ett team.

HTC säger själva att de kommer fortsätta utveckla och sälja telefoner, och menar att affären kommer leda till att de kan producera en mer likriktad och sammanhängande portfolio. Från Googles sida innebär uppköpet att Google kommer kunna jobba mycket mer med samverkan mellan mjuk- och hårdvara, likt den modell som ligger bakom Apples framgångar.

Den fjärde oktober kommer Google hålla sitt event där de presenterar bland annat Pixel 2.

I år firar Urbanista 10 år som bolag. Vi har vant oss att se deras hörlurar och tillbehör överallt. Varesig det är på Ica Maxi eller den nya varuautomaten på Centralen i Stockholm. Vi har testat deras nytillskott Urbanista London True Wireless in-ear.

Xiaomi meddelar idag att de öppnar dörrarna till sin första fysiska Mi Store här i sverige i slutet på augusti.

Ordningen är återställd och semestrarna är över och vi är tillbaka mer taggade än någonsin på lite höstrusk. Eller?

99mac växer och antalet läsare blir allt fler vilket är otroligt roligt och nu behöver vi er hjälp.

Ett nytt batteri som påminner mycket om nuvarande MacBook Air och MacBook Pro har godkänts, och kan mycket väl antyda att vi är nära en MacBook med Apple Silicon.

Apple ser ut att ha en helt ny funktion på ingång men det råder lite delade meningar om vad funktionen faktiskt är.