Mac OS High Sierra släpps den 25 september

Att Apples stora event är över innebär inte att nyheterna slutar komma, och nu får vi reda på när nästa version av Mac OS släpps i skarp version.

Betaversioner av Mac OS High Sierra har gjorts tillgängliga i stadig ström sedan operativsystemet presenterades under Apples WWDC-event i juni. Den senaste betaversionen släpptes så sent som den 1 september, och många spekulerade därför i om det nya systemet skulle få ett lanseringsdatum under gårdagens Apple-event.

För dig som inte hängt med på vad som egentligen är nytt i Mac OS High Sierra kan det sammanfattas som mestadels nya funktioner under huven. Bytet till det moderna filsystemet APFS kommer göra sökningar snabbare och smartare, och det kommer spara in på lagringsutrymme. Det nya grafikramverket Metal 2 kommer förbättra spelprestanda och ligga till grund för det rykande färska stödet för virtuell verklighet, som använder sig av den välbefolkade Steam VR-plattformen. Du kan läsa mer om nyheterna här.

Då gårdagens Apple-event var fokuserat på Apples konsumentprodukter som Iphone, Apple Watch och Apple TV nämndes logiskt nog inte företagets skrivbordsoperativsystem under presentationen. Information om lanseringsdatumet har dock framkommit under eventets gång rapporterar Engadget. Datumet blir den 25 september, och har du testkört den senaste betaversionen ska du inte förvänta dig allt för drastiska skillnader.

Kommentarer
4 svar

Då var det äntligen fredag och vad passar då inte bättre än lite hederligt fredagstrams?

Ikeas smarta gardiner fick stöd för HomeKit för mindre än två veckor sedan i USA, men stöter redan på tekniska problem.

Det finns idag en uppsjö av tillverkare på marknaden som säljer True Wireless-hörlurar men ingen kommer i närheten av Apples försäljningssiffror.

Hur många gånger har man inte svurit över att man har fel kabel med sig, eller försöker vända USB-kontakten åt rätt håll för femtiofjärde gången. Vore det inte skönt med en standard där alla använder lika så att det alltid finns inkopplade kablar att tillgå. Det kan bli sanning. EU-parlamentet röstar om en EU-standard.

Från och med idag börjar Instagram rulla ut direktmeddelanden på desktopversionen av Instagram. Men bara en liten procentsats av deras 500 miljoner användare får det redan idag.

Den 16:e december släppte Apple en uppdatering till AirPods Pro och nästan omedelbart efteråt började användare märka att brusreduceringen inte längre var lika bra.