Läckt version av IOS 11 avslöjar mycket inför tisdagens event

Den så kallade Golden Master-versionen av IOS 11 har läckt och med den avslöjas många detaljer inför Apples event på tisdag kväll.

Under helgen läckte den så kallade "Golden Master"-versionen av IOS 11 och med den avslöjas en lång rad detaljer inför tisdagens Apple-event. Utvecklare har letat runt bland kodraderna och hittat detaljer om bland annat den nya A11-processorn, upplösningen i nästa Apple TV, hur Apple Pay kommer att fungera med Face ID och bekräftar att Iphone får trådlös laddning.

Iphone 8 och Iphone X

Först och främst avslöjar IOS 11 namnen på Apples kommande telefoner, Iphone 8, Iphone 8 Plus och Iphone X. Iphone 8 och 8 Plus kommer med LCD-skärmar, medan Iphone X är det nya flaggskeppet med nästan kantfri OLED-skärm.

Iphone 8 och 8 Plus sägs vara uppgraderingar av Iphone 7 och 7 Plus, de får glasbaksidor, nya A11-processorn och trådlös laddning. Apples A11-processor bjuder på sex kärnor, två högpresterande och fyra strömsnåla kärnor. Iphone 8 får två gigabyte primärminne, medan Iphone 8 Plus och Iphone X får tre gigabyte primärminne.

Iphone X har flitigt kallats för Iphone 8 i rykten inför eventet, men det verkar alltså inte stämma. Det här är Apples nya flaggskepp med en 5,8-tums OLED som bara är lite större än den nuvarande 4,7-tums Iphone 7. Kanterna runt om skärmen kommer att vara minimala, längst upp kommer det vara en liten remsa i mitten som innehåller den främre kameran, en högtalare och 3D-sensorer.

Flaggskeppet bjuder också på uppgraderad hårdvara, bättre kameror och byter ut Touch ID mot nya Face ID. Telefonen får också stöd för True Tone. Den bakre kameran bjuder på 12 megapixel och stöd för att filma i 4K med 60 bildrutor per sekund och 1080p-video med 240 bildrutor per sekund. Den främre kameran bjuder på 7 megapixel och kan filma 1080p-material med 30 bildrutor per sekund.

Alla telefon-modellerna sägs få svart framsida.

Apple Watch med LTE

Också GM-versionen av Watch OS har läckt och avslöjar Apple Watch Series 3 med LTE. Klockan syns också i Watch-appen i IOS 11 med en digital krona i rött och komplikationer som avslöjar LTE-uppkopplingen. Bland annat syns en signalmätare i mitten och en telefon-ikon uppe i hörnet.

Koden till Apple Watch berättar mer om hur LTE-kopplingen kommer att fungera. Klockan kommer att dela telefonnummer med den kopplade telefonen. Inställningen kommer att göras automatiskt när användare ställer in sina klockor för första gången.

Klockan påminner till utseendet mycket om Series 2, vilket troligen betyder att armband inköpta till tidigare modeller kommer att passa också de nya.

Utvecklare har hittat referenser till två nya färger, Aluminium-klockorna kommer snart också i Blush Gold och Apple Watch Edition kommer i en ny grå keramisk variant.

Apple TV 4K

Utvecklaren Steve Trougton-Smith konstaterar att nästa Apple TV kommer att köra 2 160p och stöda flera färgformat så som Dolby Vision och HDR10. För att strömma 4K-material kommer det krävas en uppkoppling med minst 15 megabit per sekund.

Nästa Apple TV kommer att få processorn A10X och tre gigabyte primärminne, enligt Troughton-Smith. Den nuvarande Apple TV som lanserades 2015 har A8-processorn och två gigabyte primärminne.

Källor:
Macrumors (om A11, Face ID och trådlös laddning)
9to5mac (om Iphone 8, 8 Plus och Iphone X)
9to5mac (om Apple Watch Series 3)

Att automatisera och göra hemmet smart är riktigt kul men kostnaden kan dra iväg och i den här guiden skall vi säkra upp hemmet för att göra det tryggt för de minsta och tonåringarna för en relativt billig peng.

Det här med lösenord är tråkigt men ack så viktigt för att ens konto inte skall bli kapat.

Ett av världens största bolag har äntligen börjat rulla ut stöd för användarprofiler i sin streamingtjänst Amazon Prime.

Ming-Chi Kuo har kollat i sin spåkula om tredje generations AirPods och avslöjar när de är tänkta att lanseras.

Idag skickade Apple ut beta två till alla sina olika operativsystem och vi tar en titt på vad som är nytt i iOS och iPadOS 14 beta 2.

Samsung blir allt mer Apple-vänliga och nu blir Apple Music-appen till Samsungs TV-apparater lite bättre.