Google uppges vara på gång att köpa HTC

Det går dåligt för HTC:s mobildivision och enligt uppgift kan Google vara i färd med att köpa upp verksamheten.

Google köpte Motorolas mobilavdelning 2011 och sålde den några år senare vidare till Lenovo. Nu kan företaget återigen vara på gång att köpa upp en mobiltillverkare, den här gången HTC.

Det går inget vidare för HTC:s mobildivision, nyligen rapporterade företaget de lägsta intäkterna på 13 år för augusti. Tidigare i maj lanserade de telefonen HTC U11, som redan tappar på försäljningsfronten.

Några fler egna släpp för i år finns inte inplanerade, men den ekonomiska trenden för resten av året kanske vänder uppåt igen om det stämmer att det är HTC som står för tillverkningen av Googles kommande Pixel 2.

Det är den kinesiska sajten Commercial Times (engelsk översättning) som rapporterar att HTC är nära en uppgörelse med Google. Affären gäller just mobildivisionen, bolaget som helhet och HTC Vive VR är inte på förhandlingsbordet. Google överväger om de ska ingå ett strategiskt partnerskap med HTC eller köpa upp mobiltillverkningen.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.

Mark Gurman tror att Apple kommer att erbjuda Face ID i alla de billigare alternativen inom några års tid.

Det verkar som att Apple är på gång att uppdatera deras skärm Pro Display XDR och den kanske får samma chip som iPhone 11.